מומחים מאורנים גילו מדוע מתחפש הדבורנית לדבורה. מסתבר שגם בטבע יש פורים, אבל מסיבות שונות לחלוטין: התחפושת מיועדת בראש ובראשונה כדי למשוך בעלי חיים למטרות האבקה
כבר שנים רבות ידוע שישנם צמחים המתחפשים לבעלי חיים כדי למשוך בעלי חיים למטרות האבקה. כך, למשל, לצמח הדבורנית, קרוב משפחה של הסחלב, יש דרך ייחודית למשוך דבורים אליו: הוא מתחפש לדבורה, נראה כמוה ומדיף ריח שמחקה את ריח הגוף של נקבות הדבורים. זכרי הדבורים נמשכים לפרח, חושבים שהוא דבורה, עולים עליו ומנסים להזדווג איתו. תוך כדי ניסיונות ההזדווגות, הזכר מעביר אבקה מפרח לפרח, מה שמאפשר לפרח הדבורנית הפריה ורבייה. אלא שלאחרונה הציעו פרופ' שמחה לב-ידון ופרופ' גידי נאמן מהחוג לביולוגיה וסביבה במכללת אורנים, שלתחפושת הזו תפקיד נוסף: מראה הדבורה של הפרח מרתיע בעלי חיים רבים, מזחלי פרפרים ועד פילים, שכן כולם פוחדים מעקיצת הדבורים.
האפשרות שצמחים מחקים חרקים וזוכים בהגנה מפני טורפים ומזיקים, נבדקה בעבר בצמחים אחרים. כך, למשל, הפסיפלורה מתחפשת לפרפר: עלים של זן מסוים של צמח הפסיפלורה מתהדרים בנקודות צהובות שדומות מאוד לביצי הפרפר, שזחליו ניזונים מהפסיפלורה. בשל הנקודות הצהובות נמנעים פרפרים מלהטיל ביצים על העלים מנוקדים, אולי כי נדמה להם שיש כבר הטלה קודמת על העלים. במקרה אחר מתחפשת האפונה לזחל ארסי: לפני יותר מעשר שנים גילו החוקרים כי על תרמילי האפונה ותרמילים של קטניות אחרות, יש כתמים צבעוניים שנראים כמו זחל ארסי. הכתמים מגינים על התרמילים ומרחיקים חרקים.
הלוף מתחפש לנמלה: על אחד ממיני צמח הלוף, הידוע בשם "מטה אהרון", יש כתמים שחורים כאילו טור נמלים הולך על העלים, כאשר ציור ה"נמלים" מגן על הצמח מפני חרקים. מקרה אחר הוא של צמח הפספלור שמתחפש לכנימה. לצמח יש אבקנים שחורים ונראה כאילו הם נגועים בכנימות, וכך מונעים הכתמים מכנימות להתיישב על הצמח.